Асоциация „Родители” разкрива какви са проблемите в общуването на двете страни

В битката за по-добро образование - къде се разминават учители и родители и кои са най-честите митове? Асоциация „Родители” ще разкрият кои са проблемите в общуването между родителите и учителите. Събитието ще се състои в събота в кино „Люмиер Лидл”.

Първият учебен ден с "Живот със Синдром на Даун"

„Училището и родителите могат да си партнират заедно в името на децата. За нас е необходимо да има добра основа за комуникация между учебното заведение и семейството. Двете страни още от първия учебен ден трябва да изговорят общите си цели и нужди“, каза в студиото на „Здравей, България“,  директорът на Асоциация „Родители“ Яна Алексиева.

Според нея родителските срещи трябва да уеднаквят представите за един клас, за да се стигне до съгласие между родителите.

НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА: Първи звънец за 60 000 първокласници (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тя допълни още, че е хубаво учителите да дават съвети и препоръки на семействата в отглеждането на техните деца.

„Децата в различните региони са коренно различни. Например учениците от едно малко село и от английската гимназия. Големият проблем при нас е, не че училището не иска да контактува с родителите, а че всяко семейство има различно мнение по отглеждането на децата“, коментира  директорът на 51 СОУ „Елисавета Багряна” Асен Александров.

Писател съветва родителите да оставят телефоните и да говорят с децата си

Той допълни, че от близо 10 години има забрана за използването на телефони в час, която обаче не се спазва и до днес.

„За съжаление, в България не е прието законите да се изпълняват. Също така това, което работи при децата в 3-ти клас, не работи при тийнейджърите в 10-ти“, каза още директорът.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.