Вижте подготовката на семейството за важния ден

Финалистите в ПРОМЯНАТА 2016/2017 г. "Живот със Синдром на Даун", които се развиват като фондация, инфлуенсъри и социални предприемачи показват как тяхната дъщеря със синдрома Микаела и синът им Крис се подготвят за новата учебна година. Тя е 2-ра група в масова детска градина, а той първи клас. 

От фондацията имат призив към всички учители - да дадат шанс на децата със синдром на Даун в училище, да бъдат търпеливи и да ги подкрепят, защото всяко дете заслужава да бъде в среда сред връстници и да получи образование според възможностите си. Призовават и съучениците на деца със синдром на Даун - да ги приемат такива, каквито са, да им помагат и да бъдат техни приятели. 

"Живот със Синдром на Даун" с втори продукт с кауза - тетрадка "Аз приемам"

Това е и посланието на фондация "Живот със Синдром на Даун" чрез техния продукт с кауза - тетрадка "Аз приемам". По този начин те вече навлизат в училищата, запознават учители и ученици с генетичното състояние синдром на Даун и предизвикват вълна от позитивна нагласа и толерантно отношение.

"Живот със Синдром на Даун" с нова кампания

Промяната е факт и тя е отдолу-нагоре - от малки към големи. Много деца и тийнейджъри разбират за диагнозата синдром на Даун чрез видеа в социалните мрежи на фондация "Живот със Синдром на Даун" и запознават своите родители. Децата са проактивни и много инициативни и подкрепящи. В новото видео става ясно и кое провокира интереса на Микаела, дете със синдром на Даун, да оцветява, както и първият учебен ден на двете деца.

Всеки желаещ да се запознае с проектите и иницативите на фондация "Живот със Синдром на Даун" и да ги подкрепи, може да го направи на техния нов сайт