Стотици милиони посрещнаха Нова година в Китай и други държави в Югоизточна Азия

Стотици милиони посрещнаха Нова година в Китай и други държави в Югоизточна Азия. Според традиционния китайски календар, днес започва годината на глигана.

В Китай посрещнаха Новата година с пищни тържества.

"Тази година не е само на Прасето, но и годината на Златното прасе! Тя вещае добро благосъстояние, мир и спокойствие в дома на всеки!", казва Гао Чунли – директор на Институт „Конфуций” от китайска страна.

„Колкото повече бомбички има, толкова повече злото се гони навън!", коментира Аксиния Колева - – директор на Институт „Конфуций” от българска стена.

Настъпва китайската Нова година

Прасето ни обещава стабилност, пари и любов. Именно затова най-важното в годината на прасето е да си вземете такова за вкъщи или за офиса. Вярва се, че то ще ви донесе  богатство и късмет.

На 3-годишните Ангел и Ангелинка 2019 г. ще им е късметлийска. Свинята Ангелинка ще дари Ангел с малки прасенца.

Запаленият ловец от Горна Оряховица Пламен Зарифов цяла година ще глези младото семейство с еклери, за да им е сладък животът и гладък косъмът.

"Никога не може да предпочете царевица пред сладко, защото сладкото мирише на хубаво, сладней! То е прасе!", каза Зарифов.

Необичайна оферта: Ако си неомъжена и над 30 - получаваш допълнително отпуск за срещи с мъже

Глиганите Гошо и Гергана също не се оплакват от липсата на внимание.

„Грижим се да дивите прасета! Правим хранилки! Подхранваме калища, солища!", казва Димитър Ковачев – председател на ловно-рибарска дружинка на село Яковци.

Китайската година на дивото прасе обаче няма да ги спаси. Според традицията ще се превърнат в суджуци и филета. Няма да ги пожалят и китайците.

Мъжете, родени в годините на прасето, са оптимисти и джентълмени. В любовта - трудно им се отказва.

У нас в годината на дивото прасе са родени премиерът Бойко Борисов, Васко Кръпката, Любо Нейков. В света под влиянието му са Ален Делон, Далай Лама, Арнолд Шварценегер. 

Жените родени в годината на прасето са нежни и любящи. Под този знак са Марта Вачкова, Марая Кери и Хилари Клинтън.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.