Кои са триковете, които наистина помагат в борбата с тях?

Стрес, умора, недоспиване, напредване на възрастта или просто ген. Тъмните кръгове под очите са супер неприятно нещо, да си го признаем. И сякаш справяне с проблема просто няма, съобщи DarikNews.

Разни бързи идеи

Всъщност понякога наистина помагат две изстудени лъжици, които трябва да поставите в областта под очите и така подпухналостта намалява. Идеята с торбички чай също е добра - лайката например има противовъзпалителен ефект и ако накиснете чай в студена вода и поставите под очите ще има известно подобрение.

Трикчето с резените краставица, които стягат кожата също си го бива.

Снимка: Shutterstock

DIY вълшебни пачове

Знаете, има най-различни пачове за поставяне в зоната под очите - продават се и в аптеки, и в козметични магазини. Можете да си направите обаче и домашни, затова ето една бърза рецепта:

Защо спим два часа по-малко отпреди век?

Ще ви трябват:

Тампончета за махане на грим

Краставица - стяга и намалява подпухналостта.

Зелен чай - той си е класика - има антитоксични свойства, освежава и обогатява кожата.

Витамин А - подхранва кожата

Мед - любопитен факт е, че освен много обогатяващи свойства, медът може да просветли кожата ни.

И така - правите си отвара от зелен чай и чакате да изстине. Изсипвате половин чаша в купа и добавяте половин обелена и нарязана на едро краставица. Прибавяте 1-2 супени лъжици мед и 5-6 капки витамин А.  Миксирате всичко до получаване на хомогенна смес.

Нарязвате тампончетата за грим на половинки и ги потапяте в сместа. След това изцеждате леко и не напълно и ги подреждате във фолио две по две. Съветваме Ви да си правите нови дози през няколко дни - например на всеки 4-5, защото макар и съхранявани в хладилник, все пак сместа губи качествата си. И така си вадите по един чифт сутрин или вечер, слагате студени на почистена кожа и се наслаждавате ма 20-минутна разкрасителна терапия вкъщи.

Прикриване на тъмни кръгове с грим

Това разбира се е супер временно решение и не можете цял живот да разчитате само на грима, но в кризисни ситуации и изобщо - има как да прикрием тъмните кръгове и то много лесно и практично. Основно правило е, че не е нужно голямо количество коректор, за да прикриете тъмните кръгове. Особено говорейки за зоната под очите - малкото е повече, защото тази деликатна кожа не държи много грим върху себе си.

Освен това е супер грешно да правите онези големи обърнати триъгълници под очите, подобно на инстаграм туториъли за грим - концентрирайте вниманието си върху тъмната зона, на бузата нямате какво да криете, че да смъквате чак до там.

Снимка: Shutterstock

А ето и една голяма хитрина, взета от науката за цветове или как да неутрализираме различните тонове:

Ако тъмните кръгове под очите ви са синкави и в по-студен цвят, използвайте розов коректор.
Ако са между синьо и лилаво - използвайте смесица от розов и жълт коректор.
А ако са лилави - използвайте жълт коректор.

Освен това използвайте малко количество, но супер покривен продукт и нанесете точици там, където имате нужда. След това с потупване с безименен пръст разнесете продукта. Финиширайте като поставите малко количество пудра.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.