За обвинението си д-р Минкова смята, че то е лично отмъщение на определен кръг хора

Хаос в ТЕЛК – Ловеч. Областната болница закри експертната лекарска комисия, което доведе до напрежение. 3000 души се обслужват от Комисията. Причината – завръщането на председателя на комисията д-р Донка Минкова от продължителен неплатен отпуск и вълна от оставки на нейни колеги, които отказват да работят с нея. Д-р Минкова беше арестувана в началото на годината по подозрение, че е издавала експертни решения срещу подкуп.

Председателката на ТЕЛК - Ловеч се завърна на работа след като съда реши, че може да изпълнява служебните си задължения.   

Закриха ТЕЛК - Ловеч

„Решението на Ловешкия окръжен съд и фактът, че прокурорът не обжалва това решение, за мен говори само едно нещо – че не ме признават за виновна. Би трябвало да нямам проблем да се върна на работа. Когато направих опит да се върна на работа ми беше предложено от изпълнителния директор на болницата д-р Нановска споразумение да ми изплатят 4 брутни заплати и аз да се оттегля. Но аз няма да се оттегля, защото 13 години съм работила за стабилизирането на тази институция и мисля, че съм я стабилизирала”, разказа д-р Донка Минкова.

„Може би се притеснява изпълняващата длъжността председател на ТЕЛК в момента. Аз бях  в платен отпуск. Връщайки се на работа, аз установявам едно невероятно нарушение. То е толкова сериозно, че аз дори не повярвах, че може да се случи това нещо. Нямах време да информирам изпълнителния директор. От 31 януари до може би днес всички решения са нищожни. Моята следваща стъпка ще е да обжалвам всички решения”, заяви още тя.

ТЕЛК - Ловеч застрашен от закриване

За обвинението си д-р Минкова смята, че то е лично отмъщение на определен кръг хора.

„Няма, как да съм взимала хиляди левове и да живея в жилище 64 квадрата, както и да карам автомобил от 2001 година”, заяви Минкова. Тя разказа, че е взела от пациентка подарък – печена пуйка. Това било описано и в досъдебното производство, но тя първоначално отказала подаръка.