Това ще гарантира провеждането на песенния конкурс в Ротердам на фона на пандемията

Българският представител на „Евровизия 2021” - Виктория, както и всички останали участници в най-голямата музикална надпревара в света, ще трябва да запишат предварително изпълненията си за конкурса. Това бе съобщено от Европейския съюз за радио и телевизия, а в основата на идеята му стои гарантирането на провеждане на шоуто през месец май.

ГОТОВА ЗА ЕВРОВИЗИЯ: Новата песен ва Виктория Георгиева

Изпълненията на участниците ще бъдат заснети в телевизионни студиа в собствената им държава, а едно от главните изисквания е кадрите да бъдат предадени без монтаж и корекции на гласа, точно както би изглеждало на сцената в Ротердам, посочват българските организатори на песенния конкурс.

Участниците ще разполагат с 60 минути, в които да заснемат представянето си на живо, а честността ще бъде гарантирана чрез присъствието на представители от Европейския съюз за радио и телевизия.

Предварителните изпълнения ще бъдат използвани в случай, че участниците са възпрепятствани и не могат да присъстват в Ротердам, както и ако бъдат поставени под карантина в някои от дните на репетиции в Нидерландия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.