Ще бъдат представени 55 творби за милиони

Картини на Пикасо, Магрит и Миро ще бъдат изложени на търг в Лондон. Аукционът включва 55 произведения на изкуството и ще се проведе на 23 март.  

Картини на Пабло Пикасо, Рене Магрит и Жоан Миро, както и творба на  Банкси са сред произведенията на изкуството, които ще бъдат предложени на търг този месец в аукционната къща Christie's . 

Ще бъдат представени 55 картини. Една от творбите на Пикасо  - Жена легнала на легло   е оценена и 15 милиона лири.  

Друг портрет на испанския художник „Жена седнала на фотьойл“ се продава на цена от 6 до 9 милиона. 

Изложба събира най-значимите творби на художника Банкси (ВИДЕО)

"Всичко е свързано с изкуството на 20-ти век. Очакваме да се включат ценители на изкуството от Ню Йорк Хонконг и Лондон. Някои от творбите се предлагат за първи път, което ще привлече колекционери от цял свят. Имаме невероятни картини, които са били скрити години наред", заяви Кийт Гил, организатор на аукциона. 

Творбата на мистериозния уличен художник Банкси, изобразяваща момченце, което вместо с Батман и Спайдърмен играе с медицинска сестра, е оценена на между 2 и 3 милиона паунда.  

Картина на Ботичели отива на търг (ВИДЕО)

Картината, представена миналата година в университетската болница на Саутхемптън, отдаде почит на служителите на британската Национална здравна служба (NHS) на първа линия в борбата им срещу пандемията от COVID-19. Приходите от продажбата ще отидат за благотворителност.  

Аукционната къща Christie's ще изложи и картини и на Рене Магрит, Жоан Миро и Анди Уорхол, които се очаква да надхвърлят 15 милиона лири.   

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.