Сред членовете на кабинета има артисти и певци

Наред с познатите лица, в креслата на „Дондуков 1” сядат и хора без опит в политиката, но с разнородни таланти. Най-младият член на Министерския съвет е продуцент и актьор. А наред с него новоизбраните министри се увличат по рок музика, поезия и скайдайвинг. Паралелно с работата си на „Дондуков 1” министри от предишни правителства са развивали и всякакви таланти. Като Росен Желязков, който освен че беше министър на транспорта, е и вокалист на група R&Bo.

Други са в политиката  по-кратко – като актьора Владимир Пенев, който за 2 месеца заема поста служебен министър на културата през 2013 г.

В същото министерско кресло днес седна 31-годишният Атанас Атанасов. Новият премиер Кирил Петков се впечатлил от него, след като младежът събрал пари в чужбина, за да възстанови читалището в селото на своите баба и дядо – Татарево. 

НОВАТА ВЛАСТ: НС одобри кабинета "Петков" (ОБЗОР)

Преди да стане министър, Атанасов живее в Холивуд. Завършил е „Актьорско майсторство” в колежа „Уитман ”в Съединените щати.

Пътят към американската мечта обаче минава през тениса. В колежа е приет с пълна стипендия като спортист. Още като дете Атанасов става републикански отборен шампион по двойки на България заедно с Григор Димитров.

Спортовете и адреналинът, оказва се, са в кръвта и на самия Кирил Петков, който оглавява първия редовен кабинет след 6 неуспешни опита за сформиране на такъв. Освен спортовете и актьорското майсторство, сред талантите на министрите отново място намира музиката. Именно тя събира Атанас Атанасов и Асен Василев на една сцена години преди да застанат рамо до рамо в Министерския съвет.

Двамата били част от хора към езиковата гимназия в Хасково. В последствие са първия и втория в градската листа на „Продължаваме промяната”.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.