В него се представят някои от най-известните сцени от световната класическа драматургия

Режисьорът Борислав Чакринов събира Койна Русева и Асен Блатечки в спектакъла "Омразна любов". Представлението е подарък за актьорите от директора на Бургаския театър по повод 50-годишните им юбилеи.

Историята на българския и световен театър е изпълнена с изключително талантливи актьори. Не толкова много са случаите, в които сценичното партньорство на двама от тях устойчиво съдава нова художествена стойност и придава звезден блясък на спектаклите, в които участват.

Асен Блатечки за ролите на сцената и в живота (ВИДЕО)

Тази магия се усеща между Асен Блатечки и Койна Русева. На сцената взаимоотношенията им създават огромна енергия - главоблъсканица от възходи и падения, от привличане и отблъскване.

Спектакълът "Омразна любов" представя някои от най-известните сцени от световната класическа драматургия. Двамата споделят, че са дългогодишни партньори на сцената, а се познават от близо 30 години. Първата им работа заедно е в пиесата на Молиер "Тартюф", играна в Младежкия театър.

"Той е моят партньор в поредица спектакли. Толкова добре се познаваме, че преди да направи нещо, аз вече знам какво ще сътвори. Докато съм на сцената влизат ролята на персонажа и се опитвам да разбера как мисли, какво чувства, всичко за него. Когато сляза от нея, съм просто работеща жена", посочва актрисата.

Блатечки я определея като изключително забавна. "Тя е страхотна комедийна актриса. Забавно и приятно е да живееш живота на героите", обясни той.

Койна Русева разкрива още, че Асен Блатечки я дразни, но я и разсмива. 

Койна Русева и Деян Донков преобръщат събитията в „Пътят на честта“

По неговите думи тя е мислела, че е драматична актриса, но той я убеждава да се снима в сериала „Морска сол“ и вижда, че може да участва и в комедии. Спектакълът „Омразна любов“ представя няколко от най-известните сцени от световната класическа драматургия. Героите почти мигновено преминават от състояние на омраза  към върховна любов – Лейди Ана и Ричард от „Ричард III“ на Шекспир, Дон Жуан и Ана от „Дон Жуан“ на Пушкин, Катерина и Петручио от „Укротяване на опърничавата“ на Шекспир, Смирнов и Елена Сергеевна от „Мечка“ на Чехов. 

"Това са съвършено различни персонажи. Границата между любовта и омразата е много тънка", подчерта Блатечки. 

От своя страна Русева казва, че любовта може да бъде всякаква.

Вижте повче във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.