В аукциона са включени и много предмети свързани с Apple

Вещи от времето на раждането на технологичната компания "Епъл" ще бъдат предложени на търг. Водещият лот в аукциона, който носи името "Революцията на Стив Джобс“ е чек от месец юли 1976 г., подписан от основателите на компанията Стив Джобс и Стив Возняк, с който плащат 3430 щатски долара за части за компютъра "Епъл 1".

"Това е от времето, когато не са имали инвеститори. Чекът е подписан от двамата, защото такива са правилата помежду им - за всеки разход над 1000 долара е трябвало  да са съгласни и това е доказателството. Но да видиш подобен документ с техните подписи е огромна рядкост“, заяви Боби Ливингстън, организатор на аукциона.

В аукциона са включени и много предмети свързани с Джобс, сред които негови снимки от гимназията, компютри видеоигри. Сред вещите са и предмети с автографа му, които достигат огромни суми.

Любителите на Стив Джобс  и на компютърната история могат да наддават и за монета от една от първите машини на "Атари" за видеоиграта "Понг", както и за компютърна мишка на Дългас Енгелбарт от 60-те години.

Аукционът продължава до 17 март. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.