Автентичността на предметите удостоверила лично бившата му съпруга Присила

Колекция от бижута, подарени от Елвис Пресли на неговия мениджър полковник Том Паркър, отива на търг. Близо 200 предмета – включително златни пръстени с инкрустирани скъпоценни камъни, копчета за ръкавели и часовници ще зарадват почитателите на Краля на рока.

Самата колекция не е показвана публично от близо половин век, а нейната автентичност беше удостоверена лично от бившата съпруга на Елвис – Присила.

„След смъртта на Паркър колекцията беше наследена от съпругата му – Лоан. След като и тя почина – следите на тези вещи бяха загубени. Но най-накрая успяхме да ги открием. Несъмнено те ми носят множество спомени”, споделя Присила Пресли.

Макар да е помогнала за откриването и възвръщането на колекцията, Присила не я притежава. Но подкрепя продажбата на ценностите. „Искам хората да се докоснат до нещо истинско, притежавано от Елвис. Омръзна ми от фалшификатите, които се появяват непрестанно на пазара от негово име”, категорична е тя.

Търгът, който включва и оригинална китара на Краля на Рока, е предвидено да се състои в края на август.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс