Малките са от мъжки и тежат съответно 150.4 и 134.5 грама

Гигантската панда Йонгьон, която живее в резервата „Кинлин” в китайската провинция Шънси, роди близнаци. Малките са от мъжки пол и тежат съответно 150.4 и 134.5 грама. Бебетата са в добро здравословно състояние и майка им се грижи всеотдайно за тях, съобщиха ветеринарите.

Това е второ раждане за Йонгьон, която е част от питомците на резервата от август 2014 година. Тя даде живот на първото си малко през 2020 година, което я превърна в най-младата майка в резервата.

Голямата панда в Чунцин роди близнаци - вижте бебетата (ВИДЕО)

Животните  в „Кинлин” са подвид на семейството на голямата панда, който за пръв път е признат за такъв през 2005 година. Тези черно-бели мечки имат по-малък и по-закръглен череп, по-къса муцуна и по-малко козина от братовчедите си, които се срещат само в провинция Съчуан.

В резервата има специална програма за отглеждането и опазването на вида голяма панда от 80-те години на миналия век. До момента там са отгледани 34 черно-бели мечки.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс