Раненият издъхнал в линейката на път към болницата

Мъж беше прострелян и почина в района на Женския пазар в София. Според първоначалната информация съседски спор е най-вероятният мотив за престъплението. Месеци наред двама мъже на 62 и 40 години водят спорове, включително и съдебни, кой каква част притежава от общия двор в кооперацията, в която живеят.

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Соченият за извършител е задържан. По предварителна информация той е бивш военен и е работил и като шофьор на таксиметров автомобил.

Сигналът за стрелбата е подаден малко след 12 ч. в петък на спешния телефон. След минути на мястото пристигат екипи на полицията и Спешна помощ. „Чух писъци на жена: „Моля ви, по-бързо, ако обичате”. Явно тя е викала на медицинския екип”, обясни съсед.

Разследващите установят, че 40-годишният Иво е прострелян с няколко куршума, като един от тях е в главата му. Медици веднага го откарват към болница „Пирогов”, но мъжът издъхва по пътя.

„В случая е ставало въпрос за поставяне на една междинна врата в сградата. Пострадалият е извикал майстори, които да поставят вратата, но извършителят на деянието не е бил съгласен с това”, обясни градският прокурор на София Илиана Кирилова.
 


След стрелбата извършителят тръгнал да бяга. „Имаше една много смела жена, която снима убиеца. Когато полицията пристигна, тя каза „този е” и те го задържаха”, обясни Румен Николов.

По-късно и оръжието беше открито на метри от мястото на стрелбата. „Нито един от двамата няма разрешително за оръжие”, подчерта началникът на отдел „Разследване” към СДВР Николай Станчев.

Стрелбата край Елхово: Заради шока военният стрелял по колата на подкреплението

Близо година и половина жертвата и соченият за извършител на деянието водели спор за границата между имотите им, разказват съседи. И описват по-възрастния мъж като изключително агресивен. Той дори ритал в корема жената на убития, докато била бременна.

„Има подавани сигнали и от пострадалия, и от извършителя за конфликти между тях, случвали се назад във времето”, посочи още Станчев.

По случая е образувано досъдебно производство. Обвинението, което ще бъде повдигнато, вероятно ще бъде за умишлено убийство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.