Актьорът разказва повече за приятелството си с Папи Ханс, за използването на словото и за актьорската професия

Любо Нейков разказва пред репортер на „На кафе“ за взаимоотношенията си с Папи Ханс и за подкрепата, която му оказва, четейки негови стихотворения на представянето на стихосбирката на приятеля му.

„Самият аз изявих желание да прочета някое от неговите стихотворения. Той е креативен човек и намери смисъл в това. Ние сме добри приятели, но е важно, че той се себе изразява чрез различните таланти, които притежава“, признава актьорът.

„В началото беше словото. Словото беше Бог и Бог беше Словото“, разкрива дали четенето, поезията имат място в сърцата на хората.

Актьорът разказва, че е прочел книгата със стихотворения на приятеля си отзад напред и я е усетил по различен начин и е открил друг смисъл . Последното стихотворение в нея се казва „Бог“. Любо споделя, че обича да чете много и то извън работата си, която включва четене на сценарии. Признава, че има нужда от духовна храна и поезията го отвлича, замисля и чрез нея пътува във времето, назад в спомените си и напред в мечтите си.

"През последните години се стремя да съм по-пестелив на кого и какво казвам. Не само, за да не наранявам хората, но трябва да сме внимателни с думите“, е съветът на Нейков.

„Сцената е най-хубавото място за мен. Само тя ме изгражда. Според мен човек се ражда актьор, но професията и школуването те канализира.“

Какъв е дрескодът при мъжа, кога е времето да мечтае, гледайте във видеото на „На кафе“.