Соченият за убиец Веселин Вълчинов го е извикал в апартамента си, където е извършено престъплението

Районният съд в София определи мярка "задържане под стража" на Константин Суботинов. Той е обвинен за помагач на жестокото убийство, при което части от тялото на 41-годишен мъж бяха разпръснати на различни места в града.

Суботинов е на 24 години, работи като барман и доставчик на храна по домовете. Повдигнато му е обвинение за лично укривателство. Соченият за убиец Веселин Вълчинов го е извикал в апартамента си, където е извършено убийството на Кристиян Пеев. Суботинов е помогнал за заличаването на следите. Когато видял в банята разчлененото тяло, му прилошало и излязъл на въздух. Впоследствие двамата купили чували и санитарни материали и изхвърлили човешките останки в кофи за смет в "Бояна" и на Витоша.

Прокуратурата иска постоянното задържане на Суботинов.

Соченият за извършител на бруталното убийство в София бил длъжник на жертвата

Вчера на брифинг директорът на СДВР разкри, че соченият за извършител на бруталното убийство в центъра на София е бил длъжник на жертвата.По думите му двамата са били в трайно приятелски отношения. Плановете им били да правят общ бизнес с криптовалута, а заподозреният дължал 2000 лв. на приятеля си.