Вижте ползите от творенето и развиването на въображението на най-малките и подрастващите

Децата са естествено любопитни. От момента, в който придобият контрол над крайниците си, те работят, за да се заявят пред света, да видят как функционира всичко. Те изследват, наблюдават и имитират, опитвайки се да разберат как да контролират себе си и средата си. Това неограничено изследване помага на децата да създават връзки в мозъка си, да учат и не на последно място – да се забавляват.

Изкуството е естествена дейност за подпомагане на свободната игра. Възможността да се използват различни материали дава много опции за изследване и експериментиране. Изкуството позволява на малчуганите да добиват широк спектър от умения, които са полезни за учението и за живота като цяло, показва проучване, публикувано от Университета в Мичиган. А много интересни методи за рисуване, например, може да научите от поредицата „100 начина за рисуване”, която се излъчва в ефира на канала „Da Vinci” в EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Уменията, които децата придобиват при участие в арт дейности, включват:

Развиване на фината моторика

Хващането на моливи, пастели, тебешири и четки помага на децата да развият фините си двигателни мускули. Това пък е от полза за писането, закопчаването на дрехи и куп други ежедневни задачи, изискващи контролирани движения.

Когнитивно развитие

Изкуството може да помогне на децата да научат някои основни модели и повече за причинно-следствените връзки. Така например детето би могло да направи извод, че ако натиска по-силно, рисувайки с пастел, цветът върху листа става по-наситен.

Творенията помагат на най-малките и да проявяват критично мислене, като съставят план или си представят онова, което възнамеряват да създадат.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Математически умения

Децата могат да учат, създават и истински да разбират понятия като размер, форма, сравнения, броене и пространствени виждания.

Езикови умения

Докато децата описват и споделят своите произведения на изкуството, както и процеса на създаването им, те развиват езикови умения. Може да насърчите това като активно слушате и задавате отворени въпроси, свързани с творенията.

Освен че помага на малките и по-големи деца да развият важни умения, свободното изразяване е полезно и за здравето и благополучието им. Предоставянето на възможност да твори може да облекчи стреса на детето и да му съдейства за по-лесното преодоляване на различни предизвикателства, пред които се изправя. Ако пък възрастните насърчават артистичното изразяване, това може да улесни детето в процеса на придобиване на нови знания.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.