Вижте как този тип физическа активност се отразява на фигурата

В съвременния динамичен свят не само жените искат да поддържат форма и да изглеждат добре. Все повече мъже отделят време и обръщат внимание на външния си вид. Какво е обаче идеалното мъжко тяло? Толкова ли е важно за нежния пол? Интересът към него има доста дълга история... Този въпрос вълнува от векове редица скулптори, поети, писатели и художници. За "перфектно" например, повече от 100 години, се считя тялото на Аполон Белведерски.

С времето идеалите за красота се променят. Ако преди около 50 години никой не би си и помислил да обсъжда публично мъжкото тяло, сега тази тема се повдига все по-често. И в това няма нищо лошо, тъй като е напълно нормално не само представителките на нежния пол да се вълнуват от външния си вид и да полагат усилия да изглеждат и да се чувстват добре в кожата си.

Танцът може да се окаже перфектният начин господата да изваят тяло като от кориците на списание. Това показва документалният филм с участието на международно признатата мъжка танцова компания BalletBoyz. Филмът е част от разнообразните продукции на Marquee TV, от ТВ платформата на EON.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Танците едва ли са първото нещо, за което хората се сещат, когато стане въпрос за отслабване и влизане във форма. Истината обаче е, че те не бива да бъдат подценявани, тъй като посредством тях могат да бъдат изгорени значително количество калории. И със сигурност за мнозина биха били по-приятни и поносими от тичането или тренировките във фитнес залата например. За танците нито се изисква специална екипировка, нито предварително усвоени знания и умения. А освен това има и бонус - те са идеален начин да разтоварим и психиката си от напрегнатото ежедневие, пише vesti.bg

Сред гамата от стилове днес няма как да не намерите някой, който да ви допадне. Всеки един от тях носи своите ползи за здравето и съответно води до изваяна фигура, когато се практикува редовно и е съпътстван със здравословно и пълноценно хранене.

Снимка: iStock

Редица медицински експерти и фитнес гурута са на мнение, че танците крият редица ползи за човешкото тяло. Твърди се, че могат да понижат лошия холестерол, предпазват от сърдечно-съдови заболявания, подобряват състоянието на дихателната система, укрепват общата мускулатура, подобряват координацията и гъвкавостта, регулират кръвното налягане и спомагат за изгарянето на мазнини.

Редовното им практикуване повишава аеробната издръжливост, поддържа ставите и костите здрави и гъвкави и съответно предотвратява риска от развитие на остеопороза в старческа възраст. Освен това танците, както и всички видове аеробни упражнения, забавят естествения процес по намаляване на обема на хипокампа – област от мозъка, отговаряща за паметта. Така че може да се твърди, че те изострят паметта и предотвратяват риска от появата на деменция в напреднала възраст.

Научно доказано е, че танцуването подобрява настроението, тъй като повишава нивото на серотонина в организма - хормона на щастието.

Както при всеки друг спорт обаче, танците няма да имат никакъв ефект върху тялото и теглото ви, ако продължите да се храните нездравословно. За оптимални резултати включете в менюто си повече плодове, зеленчуци, риба, месо и избягвайте полуфабрикатите, сладките и мазните храни.

Снимка: iStock

Ако сте привлекателни, хората смятат, че притежавате и други положителни черти. Благодарение на явлението, което психолозите наричат "халоефект", сме склонни да приемем, че добре изглеждащите хора притежават и други положителни качества, освен външния вид, като интелигентност, лоялност, решителност. Затова не се двоумете, а танцувайте!

Открий магията на изкуството с Marquee TV!
Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.