Случаят е от Горна Оряховица

 Двама мъже твърдят, че са пребити с бокс преди две седмици от шумна компания, защото ги помолили да пазят тишина през нощта. Случаят е от Горна Оряховица. Агресията е заснета от камерите за видеонаблюдение в района. Потърпевшите са недоволни, защото от половин месец няма реакция от прокуратурата и полицията.  Единият от пострадалите застана пред камерата ни, за да разкаже какво точно се е случило.

Задържаха рецидивист, пребил с метален прът жена в София

„На 20 октомври около 23.40 ч. се вдигаше много шум от беседката пред блока. Излязох и помолих компанията за тишина. Казаха „Добре, няма проблеми”. След това нямам никакви спомени. Събудих се в линейката. Имам травми по главата, разкъсана буза. Писахме обяснения в полицията. Убедиха ни, че ще намерят извършителите и оттогава чакаме”, обясни единият от ранените. По думите на съпругата му мъжът й се е забавил, а след като излязла да види какво се случва, го намерила на земята в кръв.

„Ритаха го 7-8 души. Други съседи се притекоха на помощ”, допълни жената.

От полицията заявиха за NOVA, че случаят още не е изпратен до прокуратурата, но предстои това да  се случи. От МВР изпратиха и позиция.

"Във връзка с излъчен в сутрешния блок на Нова телевизия репортаж и с цел обективно поднасяне на информацията уточняваме следното: На 21 октомври 2023 г. в 01.00 ч. в полицейското управление в Г. Оряховица съдействие е потърсил мъжът от репортажа. Той е сигнализирал за възникнал скандал, прераснал в сбиване между няколко лица в района на беседка, намираща се в междублоково пространство между улиците „Г. Измирлиев“ и „Г. Раковски“ в железничарския град, от което той и съседът му са потърпевши. Дал е обяснение по случая. Мъжът е криминално проявен, осъждан за кражба и шофиране в нетрезво състояние.
Същата нощ на адреса е бил изпратен полицейски екип, а по случая е образувана преписка. На 24 октомври 2023 г. потърпевшите са предоставили медицински удостоверения в РУ – Г. Оряховица, в които е посочено, че няма данни за нанесена средна телесна повреда. В хода на проверката са издирени и разпитани всички 10 лица, участвали в разпрата. Сочените, като извършители от участника в репортажа са 6 лица на възраст между 20 и 25 години от Г. Оряховица и с. Драганово, неизвестни до момента на полицията. След, като са събрани всички необходими доказателства по случая, вчера материалите са изпратени в прокуратурата, с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК. До момента не са подавани други сигнали за нарушаване на нощната тишина от лица, събиращи се във въпросната беседка", уточняват от РУ – Г. Оряховица.

Повече гледайте във видеото.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор насочи оръжие и нанесе побой на друг водач