Рецептата представят шеф-готвачи

В навечерието на Коледа шеф-готвачите в „На кафе” показват празнични рецепти.

Първото предложение е за пълнена пуйка с лимец и сини сливи. За приготвянето ѝ са необходими една пуйка, масло, лимец, портокали, сини сливи, канела на пръчки, моркови, лук, мащерка, бяло вино и бульон.

Как да си приготвим вкусен портокалов кекс

Втората рецепта е за крем баклава „коледен венец”. За нея трябва да осигурим кори за баница, масло, вода, захар, кора от портокал, лимонов сок и пръчка канела. Украсяваме с френско грозде и розмарин. Продуктите за крема са масло, захар, кора от лимон, полента, прясно мляко и ванилия.

Как точно да приготвите ястията гледайте във видеото.