„Сглобката пак ще се сглоби след изборите заради интереса и алъш-вериша”, смята още той

По съвсем естествен начин се случи това да приема поканата, отправена от Корнелия Нинова, да бъда втори в листата на БСП за 25 МИР в София. Листата е водена от нея, подкрепям политиката, която Нинова последна остана да отстоява. Тя е последният бастион срещу модела „ГЕРБ” на задкулисие, разбиване на партийната система и печални резултати от управлението. Това заяви кандидатът за депутат от БСП Калоян Методиев в „Офанзива с Любо Огнянов”.

По думите му до края на предходното управление на страната се е стигнало заради „бухалките – прокуратурата, НАП и регулаторите”. „Там принципи няма. Сглобката пак ще се сглоби след изборите на базата на общия интерес и алъш-вериша, който провеждаха през деветте месеца. Резултати за народа няма. Това беше загубено време за държавата”, категоричен е той.

Свиленски: Показали сме, че можем да водим разговори с всички партии

Във връзка с възможните конфигурации след вота и мястото на БСП, Методиев уточни: „Нинова и БСП под нейното ръководство остана единствената партия, която каза с Борисов никога. Взе решение на върховните си органи и поддържа тази политика, въпреки бухалките, помията, компроматите и натиска. По този въпрос няма отстъпление и няма и да има. Отстъплението го направи ПП-ДБ”, е мнението му.

Кандидатът за депутат смята, че единственото възможно правителство в момента е надпартийното, равноотдалечено от политическите партии, с конкретен срок и приоритети. „Червените линии – всякакво присъствие на лицето Бойко Борисов или на негови проксита в управлението. Още повече, че прочетох, че се гласи за премиерски мандат. Намеква, че е готов да управлява страната. Това не е червена линия, това е червен ров, който по никакъв начин няма да приемем. Това ще е катастрофа за държавата”, предупреди Методиев.

Във връзка с появяващите се записи, за които се твърди, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”, той каза: „Ако има учебник по политика, в който се казва какво не трябва да се прави в политиката, мисля, че ПП-ДБ са го изяли от кора до кора и го изпълниха във всичките му възможни вариации”, е позицията на кандидатът за депутат.

Коментара му за конкуренцията вляво гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase