Той уточни, че не може да каже каква би била възможната коалиционна формула в следващия парламент

Тази седмица ГЕРБ-СДС представиха управленската си програма. Как виждат от коалицията конфигурацията на следващото правителство разговор с водачът на листата за европейските избори Росен Желязков.

„Основният опонент на ГЕРБ-СДС е „Продължаваме Промяната”. Разбира се, в коалиция с „Демократична България”, те не бива да бъдат изключени. Те заедно с ДСБ и „Да, България” са доста по-системни. Още повече, че ДСБ е част от Европейската народна партия. Така, че ние принадлежим в едно политическо семейство”, каза Желязков. 

Богданов за изтеклите записи: Манипулативни компромати, които целят да обезкуражат българския гласоподавател

„Политическата отговорност и нашият ангажимент , ако спечелим изборите убедително, е да търсим отговорно управление, с ясна електорална тежест на представените в парламента политически партии”, посочи той. 

Желязков уточни, че не може да каже каква би била възможната коалиционна формула в следващия парламент. „Ако се доверяваме на социологията, която предвещава същия профил в 50-ото Народно събрание, тогава разговори ще се водят с тези политически сили, с които имаме еднаква визия”, допълни водачът на листата за европейските избори. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase