Той нападнал униформените

Пореден кървав екшън се разигра в германския град Хамбург часове преди сблъсъка от Европейското между Полша и Нидерландия. Въоръжен с брадва фен на "лалетата" нападна полицаи, които го простреляха. Нападателят е бил откаран с линейка в болница в тежко състояние.

Първоначално полицаите са се опитали да неутрализират мъжа със сълзотворен спрей, но след като това не е дало резултат, те са преминали към стрелба. От клипове в социалните мрежи се чуват няколко изстрела, след което се вижда как човек е свален на земята.

Поредица от случаи на насилие в Германия, двама са убити

Събитията се разиграли в квартал „Санкт Паули” в Хамбург. Въоръженият мъж излязъл от заведение, съвсем близо до шествието, организирано за холандските фенове. Стрелбата станала около 12:30 местно време - точно когато беше началото на организирания поход към стадиона. „Според това, което знаем, човекът излязъл от бар. Държал коктейл „Молотов” и брадва. Опитал да запали коктейла „Молотов”, след което се засилил към няколко души, включително полицаи. Те били принудени да използват огнестрелното си оръжие”, посочи говорителят на полицията в Хамбург Сандра Левгрюн. Нападателят е ранен и в момента му се оказва помощ.

Мястото на стрелбата беше отцепено от полицията. Властите не бързат да свържат действията на мъжа с Европейското първенство по футбол. Това е вторият човек, когото полицаите спират със стрелба в трите дни, откакто започна шампионатът. Предишният случай беше в малко градче край Магдебург, далеч от стадионите за Евро 2024.

Охраната на голям шампионат като Европейското първенство е мащабна задача. Полицията очаква над 2,5 милиона фенове да присъстват на живо по стадионите. Още 12 милиона ще минат през официалните фензони и други обществени места, на които се показват мачовете.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС