Според източници на NOVA, до него е достигнала информация, че е поръчано убийството му

Изненадващ обрат по криминален сюжет, който от години приковава вниманието и на медиите, и на обществото. Рано тази сутрин Евелин Банев, известен с прякора си Брендо, почука на вратата на Софийския затвор и доброволно се предаде, за да излежи присъдата си.

Евелин Банев е издирван заради издадени присъди в няколко държави. У нас е със 6-годишна присъда за пране на пари от наркотици. Откога е в България все още е въпрос, на който няма отговор.

Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно

Три присъди в три държави за наркотрафик. Международно издирване и 6 години успешно укриване. Тази сутрин в ранни зори с огромен сак и с адвокат, Евелин Банев – Брендо пристигна на входа на Централния софийски затвор. Засне го екип на сайта „Флагман”. 

Двамата с адвоката опитаха да влязат през приемната, но бързо се запътиха към входа за директен достъп до затвора. Така, известният като Кокаинов крал, издирван цели 6 години, напълно доброволно влезе в затвора.Първо са проверени документите му за самоличност, за да се удостовери, че това е той. „Тази сутрин в 7:30 часа Евелин Банев се яви на входа на Софийския затвор заедно с адвоката си. Той беше с лична карта с изтекъл срок. Има да изтърпява присъда от 6 години лишаване от свобода”. Това обясни на брифинг директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков.

Ще изтърпи Евелин Банев-Брендо наказанията за всички престъпления у нас?

От МВР обещаха да направят проверка и да отговорят как и откога Евелин Банев е в България. Дали е влязъл с фалшиви документи, или през зелена граница. За момента Банев не е мотивирал действията си доброволно да влезе в затвора, след като шест години се укриваше. 

Според източници на NOVA, до него е достигнала информация, че е поръчано убийството му от наркокартел. И на практика влиза зад решетките от мерки за сигурност.  „Не го изключваме и това като хипотеза”, заяви комисар Илков. 

Другата хипотеза е, че е решил да изтърпи наказанието си тук, за да избегне правосъдието в другите държави, които го издирват. В Румъния той е осъден на лишаване от свобода за 10 години заради наркотрафик. В Италия получи 20 години затвор по т.нар.афера „Кокаинови крале”. Макар и делото срещу него у нас да започна още през 2007 г. за пране на пари от наркотици, то приключи преди шест години. След което от Банев нямаше и следа. Беше заловен в Украйна, но отново се размина с правосъдието. Източници на NOVA  твърдят, че последните години се е укривал в Турция. В 11.30 след приключване на медицинските прегледи, той беше въдворен в Централния софийски затвор доброволно.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase