Според криминалния журналист Евелин Банев няма да е по-спокоен в затвора

В понеделник сутрин Евелин Банев, известен с прякора си Брендо, се озова пред Софийския затвор и доброволно се предаде, за да излежи присъдата си. Банев е издирван заради издадени присъди в няколко държави. У нас е осъден на 6 години за пране на пари от наркотици. Как обаче той е влязъл в България и има ли заплаха за живота му, както твърди? Темата в „Здравей, България” коментира криминалният журналист от „24 часа” Кирил Борисов.

„Не вярвам в това, че в затвора Банев ще е по-спокоен. Той все пак има близки, семейство, деца, които ще продължат да са в опасност. Само преди 10 години беше отвлечена дъщеря му. Около него има много мистерии”, припомни Борисов. По думите му „много факти сочат натам, че Брендо е бил информатор на службите у нас и затова е бил „невидим”. „Говорят, че той е човек със сериозни контакти. Държавата няма как да изпусне контрола над него”, допълни криминалният журналист.

Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно

Той коментира и снимките, на които се виждат тежковъоръжени охранители около къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. „Това са служители на главната дирекция в МВР, която обедини жандармерията и баретите. Те имат правомощия, когато има сериозна заплаха за живота на държавник, да се включват в охраната му. Това е т.нар. СОБТ”, обясни журналистът. По думите му явно причината за заплахата е политическа, щом Атанас Атанасов говори за нея по време на консултациите на ПП-ДБ при президента в понеделник.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase