Б. е в болница с комоцио и травма на челюстта

Републиканският шампион по кану-каяк е в болница след побой в центъра на Видин. Б. Н. е с комоцио, травма на  челюстта и охлузвания по лицето. 

„Бяха петима души, но по показания на очевидци са били повече. Спомням си всичко до момента, в който нападнаха брат ми. Аз се опитах да го защитя. От очевидци разбрах, че тогава някой ме е ударил с твърд предмет по главата и съм загубил съзнание”, разказа Б. в „Здравей, България”. 

„Не сме ги провокирали по никакъв начин, те сами търсеха провокацията”, подчерта той. Б. е категоричен, че ще се търси правата по съдебен път. Побоят е станал пред заведение за бързо хранене, което се намира само на 50 метра от полицията във Видин.

Б. е приет в болница, а полицията задържа двама - братята Л., на 18 години, и А., на 21. Те имат друга версия за случилото се пред закусвалнята. „Мен ме удари по-високият, аз паднах, ударих си кръста, а главата ми мина на милиметри от много висок бордюр”, заявява Л. И.

„Брат ми го бутна, той падна, охлузи се и това е цялата история. Ние не сме казвали, както той написа във Facebook: „Хайде да ги бием тези българи”. Ние никога не сме различавали българи от цигани”, заявява А. И.

Прокуратурата във Видин установява кой точно е извършителят на нападението, като има съмнение, че нападателите са били повече от двама.

Репортер: Биляна Борисова