Президентът Плевнелиев отговори на въпроси на зрителите на Нова

„Максимално мобилизиран съм и искам да се отнеса отговорно към задачата на държавния глава. Искам да бъда полезен на нацията. За мен е важно народът да види резултатите от моята работа. Но важен е не рейтингът, а как се развива държавата”, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за Нова  точно две години след встъпването му в длъжност.

Президентът отхвърли съмненията, които го преследват от началото на неговата работа на „Дондуков” 2. „Никога не съм имал притеснения, че съм в сянката на Бойко Борисов. Отношенията ни винаги са били много прями, коректни и мъжки”, заяви Росен Плевнелиев и добави, че обвиненията като това и нападките за отсъствието на първата дама от президентския протокол са били част от пропагандната машина, работила срещу него около избора му.

„Президентът, който разделя” и „Президентът, който е зависим” пък били новите пропагандни послания, отбеляза Росен Плевнелиев, според който балоните се спукват един по един, а остават резултатите. Издигнатият от ГЕРБ лидер отхвърли и критиките, че е неуверен и безличен президент.

„Видяхте в най-трудния момент за нацията кой какво свърши. През февруари, през март - тогава, когато всички политически лидери се дръпнаха, кой излезе тогава, за да носи отговорност? Мисля, че се справихме не зле в онзи труден момент”.

Цялото интервю на президента Плевнелиев може да видите тук.