"Проблемът е в това, че отсрещната страна не е склонна на компромис", категоричен е председателят на "Възраждане"

„Политическата криза се решава от избирателите в момента. „Възраждане” показа, че е способна да прави компромиси. Благодарение на компромисите, които вече направихме, в предишното НС бяха приети два изключително важни консенсусни акта, за които абсолютно всички подкрепиха нашата позиция. Единият беше Планът за възстановяване, а другият – осъждането на езика на омраза в Северна Македония. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов в отговор на въпрос какви възможности за управление вижда партията му след изборите.

По думите му проблемът е в това, че отсрещната страна не е склонна на компромиси. „Тя е свикнала да има пълен монопол над властта и медиите. Отказва да приеме, че голяма част от обществото в България не иска да живее в този съвременен неототалитарен модел, в който има една гледна точка, повтаряна по всички телевизии”, коментира Костадинов.

Той бе категоричен, че партията му еможе да прави компромиси. "Ние го казахме и в миналия, и в по-миналия състав на НС. И го показахме – ходихме на разговори с всички. Но поставихме условия, посочени от нашите избиратели”, подчерта той.

Лидерът на „Възраждане” е категоричен, че партията му е готова да управлява. „Ние сме една от двете политически сили, които в предишния парламент бяха готови да представят кабинет. Казахме, че имаме състав. Ние сме готови да управляваме и искаме да управляваме”, заяви той. И допълни: „Партньорът ни е българският народ”, но отказа да даде конкретен отговор на въпроса дали търсят коалиционен партньор с думите „очевидно е, че ние търсим възможности и в предишния кабинет говорихме с абсолютно всички”.