Пострадалите са в Пловдивската болница с множество изгаряния...

Газопровод се е взривил между селата Калековец и Стряма по време на ремонт. Двама работници са загинали, други двама са пострадали. Става дума за главния газопровод от Бургас за София, който е собственост на Булгаргаз.

Двамата загинали, както и двамата пострадали работници са служители на Булгартрансгаз. Пострадалите са в Пловдивската болница с множество изгаряния, предстоят им операции. И двамата са от Стара Загора. Инцидентът е станал по време на ремонт на газопровода за поставяне на т.нар. байпаси.

От газовата компания отказаха всякакъв коментар. Продължават огледите на място и търсенето на причините за взрива. Районът е отцепен, защото изтичането на газ продължава. Районът е отцепен и двата екипа на спешна помощ още не могат да стигнат до загиналите. Няма опасност за жителите на населените места наоколо, се казва в съобщение на МВР.

 

Предприети са всички необходими действия за осигуряване на безопасността в района. Газоподаването е спряно и няма непосредствена опасност за жителите на близките населени места. Работата по отстраняването на аварията и по изясняване на причините за нея продължава.