Момче и момиче бяха намерени мъртви в гараж в квартал \"Орландовци\"...

Двама тийнейджъри бяха открити мъртви в гараж в софийския квартал \"Орландовци\". Причината за смъртта им е задушаване, обясниха от полицията.

 

17-годишната Маринела и 15-годишният й братовчед Илиян са се задушили в семейния автомобил на момичето. По първоначална информация те са отмъкнали ключовете от колата, слезли са в гаража, запалили са двигателя и са седели в автомобила няколко часа.

 

Слушали са музика и са пуснали парното, за да им е топло, разказаха запознати. Изгорелите газове са нахлули в колата и са приспали двете деца.

 

Именно затова те не са усетили какво се случва и са се задушили. За смъртта на двете деца се разбрало сутринта. В 11.00 часа бащата на Маринела слязъл до гаража и там открил телата на двете деца.

 

Веднага е повикана полиция. Маринела и Илиян обаче вече били мъртви. От полицията уточниха, че не са открили следи от наркотици или алкохол. Те все още се опитват да разпитат родителите на Маринела и Илиян, но обясниха, че хората са в шок и не могат да дадат ясна информация за изминалата вечер.

 

Разследващите работят по две версии – самоубийство или нещастен случай. Събраните до момента доказателства обаче наклоняват везните към версията за нещастен случай. Според криминалистите става дума за задушаване от изгорелите газове на колата.

 

Предстои да се проверява дали няма някаква повреда в автомобила, която да е довела до задушаването на децата. Съседите на семейството обясниха, че Маринела и Илиян са много добри деца, че в семейството не е имало проблеми или конфликти.