Най-много нападнати хора има около пазара в пловдивския район \"Северен\"...

Глутници кучета нападат хора в Пловдив, сигнализираха наши зрители. Повечето от тях са се отървали с леки наранявания и не са потърсили лекари. От Общината признаха, че се справят трудно с проблема, защото няма къде да приберат бездомните животни.

 

Най-много нападнати хора има около пазара в пловдивския район \"Северен\", където се навърта глутница от 5-6 бездомни кучета.

 

Наблизо има училище и детска градина. От страх родителите придружават децата си по пътя към учебното заведение и забавачката сутрин и вечер.

Над 2 хиляди  към момента са бездомните кучета в Пловдив. Общината не може да се справи с тях, защото не разполага с приют, в който да ги затвори. Във ветеринарната служба всеки ден постъпват сигнали за нападнати хора. През зимата кучетата по-трудно си намирали храна и поради това ставали агресивни, обясняват специалистите.

20 хиляди лева ще може да задели общината до края на годината, за да превърне тези стари клетки във временен приют. В него обаче ще могат да бъдат прибрани едва около 100 от бездомните кучета.