Шест автомобила горяха тази нощ в Казанлък, Стара Загора, Чирпан, Варна и Бургас...

Шест автомобила горяха тази нощ в Казанлък, Стара Загора, Чирпан, Варна и Бургас. Лек автомобил бе опожарен тази сутрин на ул. \"Христо Попович\" в централната част на Варна. Собственикът на автомобила е подал сигнал за пожара в 4 ч. сутринта. Собственикът Иво Иванов има съмнения кой може да е подпалвачът, но за момента не може да го докаже.

 

Два автомобила изгоряха в Казанлък. Около 2,45 часа бе подаден сигнал в районното полицейско управление за два горящи автомобила в източния квартал на Казанлък, който се намира на около 150 м от пожарната служба. Пожарът се прехвърлил от едната кола на другата и е бил умишлен.

 

В събота вечерта около 21.45 ч. в Районно управление \"Полиция\" - Чирпан е получено съобщение от 38 - годишен мъж от с. Свобода за това, че ползваният от него микробус, паркиран пред двора на къщата му в с. Свобода, е запален. От пожара са унищожени половината предно панорамно стъкло, дясното външно огледало за обратно виждане и дясната половина от арматурното табло. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление \"Полиция\" - Чирпан.

 

Тази сутрин в 03.11 ч. в Първо Районно управление \"Полиция\" - Стара Загора е получено съобщение за горящ лек автомобил със старозагорска регистрация, паркиран на старозагорската улица \"Иван Вазов\". Установено е, че лекият автомобил е ползван от 21-годишна старозагорка, като вследствие на инцидента е изгоряла предната част на автомобила. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на изясняване.

 

В Бургас също горя автомобил. Цялата му предна част е била унищожена от пламъците. Колата е била паркирана пред жилищен блок в града и е собственост на 32-годишен бургазлия. За 3 месеца в страната изгоряха близо 50 автомобила, а в София над 60.