Инцидентът е станал пред заведение, след като младежът се опитал да защити своя приятелка.

18-годишен ученик от Математическата гимназия в Пазарджик твърди, че е пребит от група младежи, които се занимават с бойното изкуство ММА. Инцидентът е станал пред известно заведение в града.

18-годишният Стойко Стойчев заедно със свои връстници отишли в заведението да се почерпят. На съседната маса сяда компания от петима души. Единият от тях започнал да закача съученичката му Силвия.

„Той просто се опита да ме защити. Нито съм го познавала този човек, който го е нападнал, нито нищо. Доближи се до мен и започна да ми говори и той се опита по някакъв начин да ме защити\", разказа Силвия Колчакова:

„В момента, в който излязох започнаха удари, ритници. Аз паднах на земята, при което те продължиха с ударите\", заяви Стойко Стойчев:

През това време единият от спортистите затискал вратата на заведението, за да не може охраната да се намеси, разказват потърпевшите. Стойко успял да се откопчи и побягнал по улицата. Нападателите тръгнали да го гонят с два автомобила: „Пресрещнаха ме от двете страни. Продължиха да ме бият. Свалиха ме на земята пак с юмруци, ритници и ме оставиха. Почти не помня как съм се изправил и съм стигнал до моите приятели.\"

Приятелите му се обадили на тел.112, но полицейските патрули пристигнали след като нападателите избягали. По случая задържани няма.

Дванайсетокласникът е с множество наранявания. Родителите му ще подадат жалба в прокуратурата още утре.