Според специалистите, ако подбиране храната си, такива рискове няма...

 

Ваксина ще кара хората масово да се отказват от тютюнопушенето. Новият метод за приключване с вредния навик е създаден от американски учени, съобщи Би Би Си.

 

Експертите твърдят, че благодарение на откритието, хората вече няма да могат да получават удоволствие от цигарите. Причината се криела във факта, че в тялото ще се образуват антитела, които ще пречат на никотина да проникне в мозъка. На този етап ваксината е изпробвана само върху животни.

 

Според социологическо проучване пушачите в България на възраст над 14 години са близо  43%.  Повечето хора  признават, че не се отказват от вредния навик, защото се страхуват да не напълнеят.  Възможно е обаче  да откажем цигарите без да повишим килограмите си.

 

След въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене част от хората предпочитат да откажат цигарите.  Повечето обаче се страхуват да не напълнеят.

Оказва се обаче, че има начин да запазим фигурата си и след като спрем цигарите. Тайната е правилното подбиране на храната. Така, че ако искаме да сме в добра форма, трябва да предпочетем плодовете и зеленчуците.

 

Специалистите съветват да избягваме мазните храни, докато се опитваме да се откажем от вредния навик.

 

Приемането на повече течности, ранното лягане и ставане също помагат за преодоляване на зависимостта.  И ако все пак сме решили да откажем цигарите, не бива да забравяме, че първите пет дни са най-тежки. Според експертите именно тогава трябва да спазваме най-строг хранителен режим, ако искаме да запазим фигурата си,


Репортер: Михаела Карабельова

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.