Те са: Калифорния, Виктория, Уисконсин и Пърт

С началото на учебната година рязко се увеличава броят на болните деца, предупреждават лекарите. Четири основни вируса ще ни атакуват тази есен, съобщиха за Новините на Нова от Националния център по заразни и паразитни болести.

Най-често заболяванията ще са причинени от вирусите Калифорния, Виктория, Уисконсин и Пърт. Характерно за тези вируси е, че те са силно заразни и повалят на легло много бързо. Затова лекарите предупреждават да обръщаме внимание на познатите симптоми - кашлица, хрема и главоболие.

Въпреки че детските организми укрепват през лятото, добре е родителите да обърнат внимание на профилактиката отсега.

 

Ели скоро тръгва в трети клас. За лош късмет започва с болестите още преди началото на училище. След 15 септември обаче много от съучениците й ще я последват.

 

Затова още с началото на учебната година е добре да се погрижим за имунната система на децата. Лекарката на Ели препоръчва хомеопатични препарати и комбинирани витамини.

 

Медиците съветват при употреба на нов препарат за имунната система на децата задължително да се консултираме с лекар. За храненето на деца като Ели, които не хапват какво да е, д-р Христова препоръчва няколко простички съвета. Приемането на пресни плодове или направени на фреш са много важни, както и ядките.

 

Друг лесен начин за предпазване на децата от болести през учебно време са разходките на чист въздух и достатъчно часове сън.

 

Репортер: Искра Урумова

 

Подробности по темата вижте във видеото.