Един от начините за възстановяване след грип е минерална вода и билкова сауна

Според последната статистика за месец януари всеки 235 от 10 000 души са диагностицирани с различни дихателни инфекции и броят им продължава да се покачва. Особено засегнати от разпространението на болестта са децата.

 

Неслучайно в осем области на страната бе обявена грипна епидемия. Десетки училища и детски градини затвориха врати. В някои от болниците и поликлиниките дори бе въведен специален режим на достъп, за да се ограничи разразстването на броя на болните.


Въпреки това данните показват по-висока честота на заболяване на населението от грип спрямо миналата година, а основните причинители на заразата са познатият ни вече щам „Калифорния” или т.нар.”свински грип” и още по-опасният щам „Масачузец”. И при двата вида симптомите са силни болки в гърлото, непрекъсната кашлица и висока температура.


За разлика от предходните години, когато грипът можеше да се овладее с медикаменти в рамките на 3 до 7 дни, тази година масово пациентите се оплакват от неприятни остатъчни симптоми и често повтаряне на болестта.

 

„При боледуване от един вид грип не можем да го повторим, но има два вида големи групи грип, които имат различни модификации. Това че сме 

Лечение с билкова сауна след изкарано респираторно заболяванеизкарали един грип, не ни защитава от друг вид грип. Това се отнася до стотици вирусни щамове и инфекции, които могат да ни атакуват”. Това заяви в студиото на предаването „На кафе” пулмологът д-р Атанас Янев.


В предаването бе показан един от методите за възстановяване след изкарано тежко респираторно заболяване, а именно - с минерална вода и билкова сауна.


Целия разговор гледайте във видеото.