4-годишно момче беше прегазено от джип в пешеходната зона на Стара Загора

Преди няколко дни България беше разтърсена от трагедията в Стара Загора, при която джип прегази и уби 4-годишно момче в пешеходна зона. Оказва се, че години наред се случват подобни нарушения.

 

Според местните жители шофьорът-убиец е познат с „безскрупулното” си каране. „Той за секунди е щял да прегази и второ дете. Ако беше ударил мое дете, щях да го убия на място”, казва една от очевидките на инцидента.

 

„Този човек очевидно е абсолютен престъпник и трябва да лежи в затвора,  заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. "Не сме получавали сигнали за поставяне на ограничения, но ние ще отговорим по начина, по който трябва, за да можем да предотвратим подобни инциденти и в бъдеще”, допълни той.

 

„По пешеходната улица се движат много автомобили, включително и полицейски патрули. Коли, които зареждат магазините, инкасо автомобили на банките. Не виждам проблем полицаите да патрулират пеша, тук не трябва да се движат коли с каквато и да било скорост”, казва създателката на събитието „Спрете убийствата на пътя” Живка Александрова.

 

Кметът на града е категоричен, че има регламент за движението на превозни средства по пешеходната алея: „Сутрин преди хората да са излезли. Ако има нарушения, се налагат глоби. Само за последния месец има над 30 акта”, заяви той.

 

„Ако не се смени самосъзнанието на шофьорите и ако не се научим да се контролираме повече и да спазваме закона, нищо няма да се промени, независимо колко прегради слагаме”, допълни Тодоров.

 

По последна информация извършителят е все още в болница, като се предполага, че ще бъде задържан от полицията при напускане на лечебното заведение.

 

Според очевидци твърденията на шофьора, че е бил нападнат с камъни след инцидента и че се е стигнало до спречкване между него и бащата на убитото момче, са неверни. "Беше опрян в едно дърво, скоро след нелепия инцидент, полицията е дошла и го е арестувала", сподели един от присъстващите на трагедията.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.