Изкупителната жертва е Огнян Зарев, обвинен в поръчителство на скритата камера на Нова телевизия

Няколко дни преди изборите след сигнал на човек от "Бобов дол" Нова телевизия разкрли схема, по която се действа от години. Христо Ковачки, чрез партията си „Лидер”, на последните избори и с внушения за гласуване за БСП контролира работещите там.

 

Оказва се, че чрез хляба, месото, каймата, кебапчетата също става, защото тези хора са оставени да пазаруват чрез ваучери, които се оказаха незаконни, да пазаруват в магазин на същия собственик, само че той е празен.

Още по темата


Започна един лов на заподозрени в "Бобов дол". Стига се до там, че един от началниците в мините да се раздели с поста си.


Тази сутрин обаче при репортера на Нова Вероника Димитрова никой от миньорите не се осмели да говори. Шефът на мината Красимир Чаврагански обявил, че никога няма да даде интервю за Нова телевизия, защото според него излъченият материал бил монтаж и лъжа.


След репортажа от мини „Бобов дол” в редакцията на Нова телевизия пристигнаха и други сигнали от други мини на Христо Ковачки за същите проблеми. В един от сигналите подателят приканва журналистите да снимат в брикетната фабрика в Гълъбово. В сигнала се посочва, че лъжат работниците със заплатите.


Информаторът на Нова от мина „Бобов дол” все още е на работа, но се притяснява, че когато медиите спрат да се интересуват какво се случва там, ще бъде уволнен.


Изкупителната жертва в случая обаче е Огнян Зарев, който е обвинен в поръчителство на скритата камера на Нова телевизия. Той е бил управител на въгледобива в „Бобов дол” от 2009 до 2013 година, а до преди няколко дни е бил управител на въгледобивна компания.


Повече по темата гледайте във видеото.