Младежът бе убит от англичанин след спречкване в „Горубляне”

Англичанин намушка с нож и уби 18-годишно момче от столичния квартал „Горубляне”. Емил е получил няколко прободни рани преди да почине в болницата. В медиите се появиха твърдения, че убиецът е футболен фен със забрана да посещава мачове на територията на Великобритания за това, че е извършил престъпление по време на мач. От снимките в неговия Фейсбук профил става ясно, че се е занимавал активно с фитнес.

 

Близки и приятели на Емо застанаха пред камерата на Нова ТВ, за да опровергаят много от твърденията, които се разпространяват около случая и за да поискат справедливост от властите и защита на българските деца.  

 

До убийството се е стигнало след пререкание между две групи младежи в кварталното училище в „Горубляне”, разказа за "Здравей, България" майката на Емо. Синът й не е бил там в този момент. Дошъл по-късно, за да защити приятелите си.

 

Англичанинът и неговите приятели пристигнали от „Дружба”, добави Добри, най-добрият приятел на убитото момче. По думите му Емо не е познавал англичанина. Приятелите му твърдят също, че провокацията е била от страна на групичката от „Дружба”.

 

Емил починал няколко часа след сбиването в болницата, където го откарали неговите приятели. Те споделиха пред „Здравей, България”, че е бил много добро момче. Искал да следва психология в Софийския университет. Имал и мечта – да стане кмет на „Горубляне”, за да подобри живота на хората от квартала.

 

Приятелите на Емо настояват за най-тежкото наказание за убиеца му. Опасяват се, че може да се стигне до развитие, подобно на случая с Майкъл Шийлдс, за чието екстрадиране лобираше активно Британското правителство. Страхуват се, че и сега ще се случи същото и нападателят няма да изтърпи наказанието си.

 

Другарите на Емил имат намерение да създадат организация „Справедливост за Емо” и обещават протести и пред Британското посолство, ако не бъде произнесена справедлива присъда за извършителя на престъплението – доживотен затвор. Призовават полицията и съда да си свършат съвестно работата, но се страхуват, че няма да получат защита от държавата и българските политици.

 

Повече за случая ще научите от видеото.