Според специалисти бебето е родено вкъщи с помощта на бащата

 

14-годишно момиче и 17-годишно момче от елитно казанлъшко училище са родителите на изхвърленото новородено бебе. Срещу родилката вече е повдигнато обвинение. 

Още по темата

 

Момичето е в девети клас, а момчето - в 11-и. Според специалисти бебето е родено вкъщи с помощта на бащата, а ден по-късно предполагаемата майката е получила усложнения и е потърсила лекарска помощ. 

 

Предполагаемата родилка е настанена в акушеро-гинекологичното отделение на болницата. Лекари казват, че е в добро здравословно състояние, но вероятно е изпаднала в тежка следродилна депресия и психологически шок. Прокуратурата е повдигнала и обвинение срещу майката. 

 

От показанията на майката на родилката ставало ясно, че тя не е знаела за бременността на дъщеря си. Не са разбрали и учителите й, както й нейните съученици.

 

Социалните работници предполагат, че майката и бащата на бебето не са получили подкрепа от своите родители и затова са решили да изхвърлят бебето в кофата за боклук. Непълнолетните родители ще бъдат консултирани от психолози.