Главният прокурор Сотир Цацаров не смята, че делото срещу Златанов ще бъде спряно

 

Прокуратурата подхваща МВР и експерта, от когото бяха откраднати тефтерчетата на Филип Златанов. Държавните обвинители ще трябва да разберат кой е допуснал да изчезне ключовото веществено  доказателство.

 

Доста са неяснотите около кражбата на тефтерите на Филип Златанов. Първата – те са изчезнали от колата на експерта Бенчев на 5-ти ноември, а той подава сигнал в полицията на следващия ден, при това не за кражба, а за липса на чанта с документи.

 

Още по темата

Неясно беше и защо експерт си позволява да остави важни веществени доказателства в колата си без надзор.

 

Експертът Стефан Бенчев е бил разпитан днес. Какви обяснения е дал, не е ясно. Изчезването на тефтерите на Филип Златанов обаче може да блокира две дела. Първото срещу самия Златанов – за престъпление по служба. А второто – срещу неизвестни извършители. В него прокуратурата трябваше да открие кой се крие зад инициали ИФ, ББ и ЦЦ.

 

„Според мен, така както първа инстанция, и втората не трябва да има проблем, но това е решение на съда, за мен това е криминален случай”, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Сега въпросът е дали делото срещу Филип Златанов ще бъде спряно заради изчезването на тефтерите. „Не бих очаквал проблеми, защото съдът има заверени копия на тези тефтери”, категоричен бе Цацаров.