С документите се работи вкъщи или в лаборатория, обясни експертът Стефан Бенчев

 

В тефтерчетата съм видял доста различни имена, предпочитам да не коментирам конкретно дали има Делян Пеевски или някой друг. Стигнах до извода, че всичко в тефтерчетата е написано от едно лице”. Това разказа в студиото на „Здравей, България” Стефан Бенчев, вещото лице, от което откраднаха тефтерчетата на Филип Златанов.

 

"Живея в центъра и съдилищата са ми на еднакво отдалечено разстояние и пътувам с градския транспорт, с трамвай, а най-често пеша ходя до съдилищата и пренасям документите в чантата си. Тези веществени доказателства няма къде да бъдат държани, на вещите лица не са ни създадени условия да работим в стаи, подобни на адвокатски стаи. С документите се работи в стая, в условия, които наподобяват лабораторните, вкъщи или в лаборатория", каза Бенчев. 

Още по темата

 

"Бях стресиран от ситуацията, в която изпаднах". С тези думи Бенчев се опита да обясни защо не е казал веднага на полицията, че са изчезнали особено важни документи. Той отива в полицията едва на следващия ден, след като веществените доказателства изчезват. "За мен това са обикновени документи, които може би съдържат взривоопасна инфрормация за определени политически кръгове или хора, но това е отделен въпрос", каза той. 

 

"Миналата седмица в сряда следобед тръгнах от дома си с личния си автомобил. Попаднах в непознат за мен район, опитах се да изляза на „Цар Борис III”. При преминаването по „Монтевидео” подминах отклонението за столичното следствие, след това търсих къде да обърна без да предизвикам ПТП. В един момент спрях, огледах колата и видях, че задната дясна гума е спукана", разказа той.