Д-р Маринова е с травма на главата след като бе нападната на 30 ноември

 

В село Врачеш, община Ботевград лекар беше брутално пребит. Причина за случилото се е, че пътуващите в линейката били недоволни от рязкото спиране на шофьора на линейката.

 

„На 30 ноември в началото на нощното ми дежурство, към 20.30 часа, отидох на адрес в село Врачеш. Сигналът беше за 19-годишно бременно момиче в пети месец с болки в корема. Беше даден точния адрес. Ние казахме, че не знаем къде точно е улицата и помолихме някой да ни чака някъде. Две момчета с мотор ни чакаха в началото на площада в селото и ни посочиха да караме наляво. Близо до адреса имаше голяма дупка на пътя, шофьорът намали и почти спря и в този момент се чу страшен трясък”, разказа д-р Ирена Маринова. 

 

„Помислихме, че сме спукали гума. Шофьорът слезе, а едното момче мина покрай него, държейки се за главата, питайки така ли се спира. И аз слязох от линейката видяхме, че моторът е на части на земята. Водачът на мотора стана агресивен, държеше част от мотора. Аз тръгнах към другото момче, за да видя как е. Ние се опитахме да го вдигнем и да го качим в линейката, за да го докараме в болницата, но другото момче ме удари по главата. Тя започна да кърви и си тръгнахме. До пациентката така и не стигнах”, добавих тя д-р Ирена Маринова. 

 

„Имам травма на главата, разкъсно-контузна рана и комоцио вследствие на удара, който получих”, призна д-р Маринова. „Тичаме за всичко и не получаваме нищо отсреща. Работя в системата от 17 години. И преди са се опитвали да ми посягат, но никога не ми се е случвало нещо подобно”, каза още тя. Д-р Маринова обаче е категорична, че случилото се с нея няма да я подтикне да напусне системата на спешната помощ.