Специализираният апелативен съд отказа да го пусне от ареста

 

Бившият директор на ИА „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов остава зад решетките. Специализираният апелативен съд отказа да го пусне от ареста.

Още по темата

 

Зад решетките остават и Венцислав Генов и Тихомир Вълчев, които също бяха задържани при мащабната акция срещу корумпирани служители на ДАИ. Съдът прецени, че има опасност те да извършат ново престъпление. 


Адвокатът на бившия шеф на  ДАИ коментира, че разследващите трябва да докажат какъв е произходът на парите, намерени у него, защото никъде до момента не се споменава, че те са от незаконна дейност. 

 

 

Съдът пусна на свобода без никаква мярка за неотклонение Емил Иванов и Пламен Ангелов, но отказа да промени мярката „домашен арест”, наложена на Цветелина Дойчинова.

 

Според прокуратурата групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв., като само в дома на Цветелин Цветанов са намерени 175 000 лв., а в дома на неговия тъст в Долни Дъбник - 401 900 лв.