Той бил полицай и видял, че от терасата полита торба с пари

Служител на Зоналното жандармерийско управление във Варна пресякъл опит за телефонна измама в Нови пазар, предаде Дарик радио.

Малко преди 15:00 часа на 5 май Пламен Петров, който бил в почивка след нощно дежурство, бил на терасата на семейния апартамент на ул.”Дунав” в Нови пазар. Той чул, че възрастна жена от блока се готви да хвърли пари на някого.

По темата

"На тревата падна една торбичка. И аз се усъмних, че става въпрос за някаква измама", разказва мъжът. Веднага излязъл и отишъл към хвърлените пари, за да провери кой ще ги вземе.

Полицаят видял, че към нея се приближава непознат. Спрял го на място и подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар. Пристигналите криминалисти изяснили самоличността на мъжа, който е на 48 години от село Сини вир, община Каолиново.

Междувременно на телефон 112 възрастна жена подала сигнал. Тя казала, че е притеснена, че оказва съдействие на полицията, но вместо униформени полицаи, пред дома ѝ има цивилни. Така станало ясно, че мошеници мамят по телефона 83-годишната жена. Тя разказала, че от сутринта мъж, представящ ѝ се по телефона за полицай, я молил да съдейства на полицията да бъдат заловени телефонни измамници. След многократни обаждания тя се съгласила. За целта трябвало да хвърли всичките си пари през терасата в торбичка, а полицаите щели да заловят измамниците на място. Жената сложила в найлонова торба 40 банкноти по 50 лева, хвърлила ги през терасата и зачакала полицаите. 

Подала сигнал на телефон 112, когато видяла пред блока до торбата цивилни мъже, а не униформени. Полицейските служители установили, че в торбата има 2000 лева. Парите са върнати на жената. 48-годишният мъж бил разпитан в полицейското управление, обяснил, че бил нает. Разследването по случая продължава.

Информация: dariknews.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.