Ториното бил съпричастен към покушението, доказателствата обаче са оскъдни

Оставиха в ареста четиримата задържани за отвличането на Адриан Златков - Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова. Мярката започна в 20.00 часа в четвъртък. Решение беше прочетено в 10.00 часа тази сутрин.

ЕКСКЛУЗИВНО: Бащата на Адриан Златков пред NOVA (ВИДЕО)

Съдът предупреди прокуратурата и МВР, че доказателствата, които са събрани за съпричастността и помагачеството на четиримата, са косвени. Те са осигурявали SIM карти и автомобили за похищението на младото момче. Според съда обаче тези доказателства не са достатъчни и ако не бъдат събрани нови такива, най-вероятно ще бъде постановена оправдателна присъда.

Искат постоянен арест за задържаните за отвличането на Адриан Здравков

Въпреки това обаче на този етап от развитието на разследването съдът смята, че има реална опасност задържаните да се укрият от правосъдието, защото „често напускат територията на България и нямат трайни навици в нашата страна, както и привързаност към нея”.

Кои са задържаните за отвличането на Адриан Златков?

Освен това имало реална опасност те да заличат доказателства за тяхната вина, както и да окажат влияние върху свидетелите по делото на този етап.

Според прокуратурата със SIM карти, закупени от Здравка Стефанов в Сърбия, са водени преговори за освобождаването на Адриан. Джипът на Здравка е засечен и на мястото, където е предаден откупът на магистрала “Тракия”.

Четирима души - с обвинение за отвличането на Адриан Златков

„Предлагано им е да бъдат свидетели и да бъдат изведени в Австрия и Швейцария”, обясни адвокатът на Ториното Марияна Тодорова.

От МВР и прокуратурата запазиха мълчание по обвиненията на задържаните, а съдът постанови „задържане под стража” и за четиримата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.