Един от тях е Ивайло Борисов-Ториното

Развръзка по едно от знаковите отвличания у нас. Повдигнаха обвинения на четирима души за отвличането на Адриан Златков, но не като похитители, а като помагачи. Как разследващите са стигнали до групата и знае ли се кой е поръчителят на отвличането? 

Задържаха Иво Ториното при спецакция в София

Точно 142 дни, след като Адриан Златков беше освободен от похитителите си, четирима души бяха задържани като помагачи в неговото отвличане. За похитителите и поръчителите засега нищо не се казва. Задържаните са Ивайло Борисов с прякор Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и неговата приятелка. Те са обвинени в това, че са предоставили две коли и SIM карти на похитителите. 

Все още няма задържани за отвличането на Адриан Златков

От прокуратурата съобщиха, че за разкриването на престъплението са им помогнали то сръбската полиция и прокуратура.

Бияч от Околовръстното избяга в Украйна

Адриан е в чужбина и все още се възстановява от преживяното. Баща му Тони Златков обясни пред NOVA, че познава задържания Ивайло Борисов-Ториното. Той стана известен, след като негови служители пребиха на Околовръстното в София млад мъж заради клаксон. Сред задържаните тогава беше и шофьорът на Ториното Мартин Марков. 

СПЕЦАКЦИЯ: Криминалният контингент - на прицел

Разследващите днес запазиха мълчание. Мотивът за похищението, според бащата Тони Златков, е финансов. Семейството вече е с охрана и се опитва да забрави преживяното.

Остава институциите да кажат кой е похитителят на Адриан и кой е поръчителят на отвличането.  

В четвъртък ще бъде гледана мярката за неотклонение на четиримата задържани, като прокуратурата ще поиска най-тежката – „задържане под стража”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.