Той стартира маратон от Гребната база в Пловдив

Продължава ултрамаратонът 55 часа бягане в Пловдив. 220 километра е изминал досега маратонецът Красимир Георгиев. Той тича с благотворителна цел. За всеки изминат километър от него и другите участници в маратона ще бъде дарен един лев за каузата му. Парите са предвидени за деца, преборили се с онкохематологични заболявания. Със средствата те ще бъдат изпратени отново на игрите за победители в Русия.  До момента Красимир Георгиев бяга вече 33 часа.

Той стартира в петък от Гребната база в Пловдив точно в 10 часа, подкрепен от множество деца от Спортно училище „Васил Левски“, Еко училище „Слънчев лъч“ и разбира се малките супергерои от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Георгиев избяга първите 100 км за 11 часа и 23 минути, а в края на първото денонощие пробегът вече беше 160 км, което е според поставената от Краси цел. През нощта той е спирал веднъж за 15 минути и още 2 пъти по 30 минути за сън, без да е правил никакви други междинни почивки. Физиотерапевтът му Димитрина Сивкова съобщи и за първите проблеми – заради ниската температура са се възпалили сухожилия зад двете колена, мазоли на ходилата, раздразнено дишане вероятно породено от прах и като цяло умората, която е започнала да си казва думата. Всички проблеми са третирани и на този етап не са притеснителни за общото състояние на Краси и неговата крайна цел.

В предизвикателството заедно с Краси са се включили около 500 души – от деца до възрастни, а брят им расте непрекъснато. За всеки изминат километър от всеки, регистрирал се по време на предизвикателството, един от партньорите на събитието ще дари по 1 лев на километър за благотворителни каузи, между които и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. До момента от всички участници са изминати приблизително 2000 км.

Маратонецът Красимир Георгиев: Ще успея да тичам 55 часа (ВИДЕО)

Бегачът иска да мотивира повече хора да спортуват и отново да събере средства за българския отбор победители - децата, преборили онкохематолочини заболявания. Тази година те се върнаха от игрите в Москва с 27 медала.

МАРАТОН С КАУЗА: Българин ще тича 55 часа без почивка (ВИДЕО)

За "Събуди се" Красимир Георгиев сподели, че нощта е била тежка, тъй като е имал проблеми с краката. Това обаче няма да го откаже от предизвикателството и ще продължи да бяга.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.