Северин Красимиров остава в ареста, реши Окръжният съд в Русе

Пред съда и пред медиите Северин Красимиров призна, че е виновен. Твърди, че съжалява и че е готов да излежи присъдата си. Междувременно съдът реши той да остане за постоянно в ареста.

"Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам! Виновен съм!", каза обвиняемият за убийството на журналистката Виктория Маринова преди началото на съдебното заседание, на което се гледа мярката му за неотклонение.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Северин разказа, че на 6 октомври той и Виктория се сблъскали случайно на алеята край Дунав. Нямал намерение да я напада и да я убива. Ударил я обаче няколко пъти, а след това не помни нищо. Нямал съучастници, нито поръчители, твърди Северин.

Той е на 20 години. Не помни кой клас е завършил. Да говори български му е трудно. Северин Красимиров – обвинен за изнасилване и убийство по особено жесток начин на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Не можел и да си спомни всичко, защото бил дрогиран.

„Помня, че като минах – или тя ме удари, или аз без да искам. Аз й казах да се оглежда и тя ми каза нещо, но не помня хубаво. Ударих й един шамар и падна. Исках да си продължа, но тя ме хвана…”, разказа Северин.

Разпитът на Северин Красимиров продължил повече от 4 часа

Адвокатът му обаче прекъсна разказа, но не успя да спре Северин да признае вината си. Каза, че каквото и наказание да му дадат, ще го изтърпи.

В съдебната зала всички, дори и Северин, поискаха едно и също – той да остане зад решетките.

„За него е опасно да не бъде в ареста на този етап”, смята адвокатът му Иван Дойнов.

Според прокуратурата всичко вече е ясно. Дори и отговорите на въпросите дали Северин е имал съучастници, или поръчители. Той също поиска да бъде задържан под стража и съдът уважи искането му.

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.