Според нумеролозите тази дата била изключително подходяща за брак

Необичаен бум на желаещи да се венчаят на днешната дата – 20.02. 2020 г., регистрират в обредните домове в София. Според нумеролозите тази дата била изключително подходяща за брак.

НА ОГЛЕДАЛНА ДАТА: Бум на сватби

128 са двойките в София, които са проявили желание да сложат своя подпис под свидетелство за граждански брак точно днес. Това е необичайно за делничен ден и се случва за първи първи път от 30 години, твърдят длъжностните лица по гражданското състояние. Дали са се поддали на суеверието, или са търсели повод за вземане на това трудно решение - не успяхме да разберем, защото нито една от първите четири двойки, които подписват днес в ритуалната зала на улица „Леге” 6 не се съгласи да бъде снимана. Затова се обърнахме към  експерт по семейна терапия, за да я попитаме какво кара двойките да вярват в такива дати.

СВАТБИ НА 18.08.2018: Младоженците вярват, че осмицата ще им донесе късмет

Оказва се, че съвременната нагласа на младите хора по отношение на връзки и семеен живот е драстично променена през годините. Изследване на американски социолог показва че двойките, които живеят без брак, се разделят до 2 и 3 години, след като са започнали да живеят заедно.

„Съвременната ера, в която живеем, е така наречената „ера на сингълите”, което означава че младите хора все повече предпочитат да живеят сами. Процентите са фрапантни. Обяснението за това са две фобии, които стават много популярни - филофобията и връзкофобията”, обясни психотерапевтът Галина Кабаджова.

Сватбата на Дженифър Лопес ще струва 3 млн. долара (ВИДЕО)

Връзкофобията представлява страх от това да бъдеш с някого и илюзията, че трябва да се гони личната свобода. Често това довежда до зависимости към алкохол, наркотици, хазарт и подобни. Филофобията е фобия от влюбване, която може да се обясни с детска травма, много тежка раздяла на родители или с парньор. Това създава един страх от това да бъдеш във връзка или най-вече страх да не бъдеш отхвърлен.

 „Всъщност влюбването само по себе си трае между 3 и 6 месеца до 2-3 години в зависимост от различните изследвания. Истината е, че ние вече не знаем как да подхождаме едни към други. Този феминизъм плаши мъжете до някаква степен. Те нямат изградени механизми да се справят с него и много по-трудно се свързват с жената, а тя, искайки да бъде много успешна и силна, не допуска мъжко присъствие до себе си”, поясни Кабаджова.

Европейските страни с най-много сватби (ГАЛЕРИЯ)

Проблемът при младите хора се оказва в това, че удоволствието се проявява в материалното. Трябва да има комуникация и да се разговаря с партньора за проблемите, да се правят малки подаръци или жестове, които да напомнят присъствие, да се потърси семеен терапевт.

„Много често практиката ми показва, че хора, които са тръгнали да се развеждат,всъщност не искат това. Те просто имат нужда от освежаване на връзката си. Съветвам хората да си прощават. Няма вариант, в който в една връзка да не се правят грешки”, каза още Кабаджова.