Съдът потвърди изцяло доводите на Специализираната прокуратура

Боксьорите Николай и Георги Асенови, както и ММА боецът Бисер Митрев остават в ареста. Решението е на специализирания наказателен съд, след онлайн заседание.  Тримата са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов.

Прокуратурата поиска постоянен арест за задържаните за нападението над Слави Ангелов

Според магистратите има достатъчно доказателства, че това са физическите извършители. Угаркаот цигара, открита на мястото на престъплението, заковала Бисер Митрев като участник в побоя. ДНК експертиза също посочила тримата като извършители на престъплението.

Чукове, палки и белезници намерени при обиските, свързани с побоя над Слави Ангелов (ВИДЕО)

Ако бъдат освободени, има опасност да извършат ново престъпление, мотивира се спецсъдът. Прокуратурата посочи, че в домовете и колите им са открити бухалки, палки, боксове, както и дрога. На този етап поръчителят не е ясен. Предполага се, че става въпрос за бизнесмен, укриващ се извън България. Работата на Слави Ангелов продължава да е водеща версия за побоя.

Трима са привлечени като обвиняеми за нападението над Слави Ангелов (ВИДЕО)

"Преки доказателства за участието и авторството на деянието няма. Защитата счита, че само въз основа само на едно косвено доказателство, а именно ДНК експертиза на шапка, намерена в лек автомобил, за който се твърди, че извършителите са се придвижвали с него, намерена три дена след деянието. Колата е била отворена, шапката е преносима вещ. Не знам към кого се отнася обвинението, тъй като и двамата ми подсъдими са с еднакво ДНК, защото са еднояйчни близнаци", заяви Мариана Тодорова - адвокат на Николай и Георги Асенови.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.